Rovat: Színház

Premier a Kortárson

Hubay Miklós Római karnevál című drámáját mutatja be a Szabad Színház május 18-án, csütörtökön 19 órától az Igézőben. A darabot Magony Imre rendezte, szereplői Törsök Márta, Magony Imre, Fertő László és Szabó Miklós.

Játsszunk Strindberget!

Utoljára látható a Pelikán Kamaraszínházban Friedrich Dürrenmatt Play Strindberg című darabja május 14-én, vasárnap 19 órakor. A házasság tragédiájának komédiájáról szóló darabot Szabó K. István rendezte, Hirtling István, Tóth Ildikó és Sághy Tamás főszereplésével.

Vak Béla király az Igézőben

Sorsdráma az elveszett bizalomról, a hűségről, a tisztánlátásról. A Fehérváron koronázott II. (Vak) Béla királyról szóló darabot május 15-én, hétfőn 19.30 órakor láthatja a közönség az Igézőben.

Egy leányanya szürreális kalandjai – HHH Angyalok Kara

„2020. A Nemzeti Demográfiai és Reproduktív-egészségfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárságán az a döntés születik, hogy a drasztikus népességfogyás ellensúlyozására – bár az ehhez szükséges törvényi háttér még hiányzik –, minden mélyszegénységben élő leányanyát nyilvántartásba vesznek.”

A társadalom peremén

Akit kevésbé szeretnek, soha sem tudja pontosan, miért is szeretik őt „kevésbé”. A világ igazságtalanságát okolja, vagy az emberek érzéketlenségét, holott valójában érzelmi intelligenciájának fejletlensége; önzése és beszűkültsége miatt kerüli őt mindenki.