Rovat: Ajánló

Pinkét minden kávézóba!

Barátok, ismerősök, tisztelők, művésztársak és tanítványok – szépszámú közönség gyűlt össze Pinke Miklós gyűjteményes kiállításának megnyitóján a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében pénteken. A Rétegek című tárlat szeptember 17-ig látogatható, s mint a művész maga bejelentette, ez idő alatt több alkalommal programokat is szerveznek majd ide a képek közelébe.

Lajkó Félix, ördögök és tűztánc a Bory-várban

A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak által várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik, amely már 18. alkalommal tölti meg zenével, szöveggel, fényekkel a város egyik legromantikusabb helyszínét.

„Jól és még jobban dolgozni…”

A huszadik századi magyar képzőművészet méltatlanul elfeledett alakja, sajátosan különleges, magának való, zárkózott ember volt – így jellemezte Perei Zoltán grafikust Arató Antal címzetes igazgató a művész zeneszerzőkről készített portrémetszeteiből nyílt tárlat mai megnyitóján. A kiállítás június 3-ig látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár zenei és számítógépes részlegében.

Kalocsai tűzzománcok

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből Hagyomány a mában címmel látható kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Not Targets – kérdések az áldozathibáztatásról

Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról? – teszi fel a kérdést a Szekér Viktória Not targets című kiállítása, amely május 14-én, vasárnap 16 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel nyílik meg a Városi Képtárban.

Balkáni hangulat a Barátságban

A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében ingyenes programokat, vetítéseket és koncertet szervez a filmbarátoknak a Barátság mozi. Május 19-én Balkánia kincsei címmel szerveznek estet.