Készül a 18. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, valamint az elmaradhatatlan Jam-Bory-vár: gazdagnak ígérkezik a május 12–20. között zajló 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.

Ezt a hírt Önök még a tavalyi fesztivál honlapján olvassák, de már javában szerveződnek az idei programok – ezekről a napokban már másodszor egyeztettek az eseménysorozatot szervező és megvalósító intézmények, kulturális szervezetek képviselői. A népes szervezőgárda hagyományosan a fesztivál „szülőhelyén”, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény freskós szalonjában gyűlt össze, a fesztivált a Fehérvári Programszervező Kft. részéről koordináló Muzsik Eszter vezetésével.

Készül a 18. Kortárs

Az egyeztetésen a közreműködő intézmények röviden bemutatták tervezett programjaikat és azok költségeit, Benkő-Igaz Krisztina, a Programszervező Kft. szakmai vezetője pedig elhelyezte az eseményeket a fesztivál költségvetésében, a már biztos időpontokat pedig a fesztiválnaptárban.

Készül a 18. Kortárs

A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál Garami Richárd emlékkiállításával nyílik meg május 12-én, pénteken 18 órakor a Pelikán Galériában; a tavaly fiatalon elhunyt képzőművészre emlékező tárlat kurátora Pilinger Erzsébet művészettörténész. Ezt követően kilenc napon át városszerte további kiállítások, zenei, filmes és színházi programok várják a fesztivállátogatókat.

Készül a 18. Kortárs

A Kortárs legnagyobb, legnépszerűbb eseménye a Jam-Bory-Vár kisfesztivál, ez a zárónapon, május 20-án lesz a Bory-várban. Itt többek között gyermekprogramokat, koncerteket, kiállításokat, irodalmi rendezvényt, valamint látványos tűzszínházi produkciót kínál a fehérváriaknak a MéhKasAula Egyesület. Az esti órákban előbb a Mörk zenekar, majd Lajkó Félix és az Óperentzia koncertezik a Százoszlopos udvarban. A 18. Jam-Bory-Vár részletes programja már olvasható a MéhKasAula facebook-oldalán.

Készül a 18. Kortárs