Rovat: Kiállítások

Pinkét minden kávézóba!

Barátok, ismerősök, tisztelők, művésztársak és tanítványok – szépszámú közönség gyűlt össze Pinke Miklós gyűjteményes kiállításának megnyitóján a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében pénteken. A Rétegek című tárlat szeptember 17-ig látogatható, s mint a művész maga bejelentette, ez idő alatt több alkalommal programokat is szerveznek majd ide a képek közelébe.

„Jól és még jobban dolgozni…”

A huszadik századi magyar képzőművészet méltatlanul elfeledett alakja, sajátosan különleges, magának való, zárkózott ember volt – így jellemezte Perei Zoltán grafikust Arató Antal címzetes igazgató a művész zeneszerzőkről készített portrémetszeteiből nyílt tárlat mai megnyitóján. A kiállítás június 3-ig látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár zenei és számítógépes részlegében.

Kalocsai tűzzománcok

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből Hagyomány a mában címmel látható kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Hétköznapi valóságcseppek

Tóth József festőművész játékosan groteszk alkotásaiból nyílt tárlat az Igézőben. A június 30-ig látogatható kiállítást a Szabad Színház társulatának performansza vezette be, Börcsök Enikő színművész, a Szabad Színház tiszteletbeli tagjának közreműködésével, a zenei aláfestést a Noémó zenekar szolgáltatta.

Hagyomány a mában

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből láthatnak válogatást az érdeklődők a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában május 15-én, hétfőn 17 órakor nyíló kiállításán.

Perei Zoltán portréi zeneszerzőkről

Perei Zoltán zeneszerzőkről készített portrémetszeteiből nyílik kiállítás a Vörösmarty Mihály Központi Könyvtár Zenei és Számítógépes részlegében május 15-én, hétfőn 16.30 órakor; az alkotásokat Arató Antal címzetes könyvtárigazgató ajánlja a jelenlévők figyelmébe. A tárlat különlegessége, hogy a műveket eddig még nem mutatták be.

Not Targets – kérdések az áldozathibáztatásról

Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról? – teszi fel a kérdést a Szekér Viktória Not targets című kiállítása, amely május 14-én, vasárnap 16 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel nyílik meg a Városi Képtárban.

HIÁTUS – Válogatás Garami Richárd életművéből

A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál Garami Richárd emlékkiállításával nyílik meg május 12-én, pénteken 18 órakor a Pelikán Galériában. A Garami Richárd Alapítvány nevében Czinki Ferenc mond köszöntőt, a június 9-ig látogatható tárlatot St.Turba Tamás NETRAF-ügynök nyitja meg.

„Magamtól lettem groteszk”

Sajátos humorú, lírai képvilág, játékosan groteszk figurák – Tóth József festményeiből performance keretében nyílik kiállítás az Igézőben, május 14-én, vasárnap 18 órakor.

POSZT – egy kiállítás képei, egy kötet bemutatója

Képzőművészet, irodalom és zene találkozása egy tárlaton, május 11-én, csütörtökön 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban: a zeneszerzéssel is foglalkozó Gál Csaba Sándor legutóbbi, tavaly megjelent, most bemutatandó Poszt című kötetét felesége, Pék Eszter Anna grafikus illusztrálta.