A Vágtázó Halottkémek életereje

könyvbemutató, koncert és Barcsik Géza grafikusművész kiállítása
Mikor:
2015. május 22. 16:00 – 23:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális u. 93.
Szervező:
ASZMH tagintézményeEsemény/szervező honlapja

ASZMH

 

 

 

A Vágtázó Halottkémek életereje

16.00 A Vágtázó Halottkémek életereje – könyvbemutató és beszélgetés a 40 éves VHK zenekar tagjaival. Moderátor: Dudich Ákos, a kiadvány szerzője.

„Hajdan a Vágtázó Halottkémek eksztatikus élő fellépéseinek energiáját lemezre rögzíteni kivitelezhetetlen feladatnak tűnt – mégis sikerült. A VHK és utódzenekarainak esszenciáját írott formában megörökíteni épp ennyire lehetetlennek tűnt – mégis belevágtunk. A hőskorszakról, a szétválásról, és az utódzenekarokról a tagok segítségével emlékezünk meg, egészen a Vágtázó Életerőig, vagyis a jelenig jutva, mindig egy-egy lépéssel közelebb kerülve a Titok megfejtéséhez. A Vágtázó Halottkémek zenekar generációk számára jelentett mérföldkövet. Aki egyszer járt VHK-koncerten, többé már nem volt ugyanaz az ember. Nem is lehetett. A titkukat megfejteni a lehető legnagyobb kihívást jelentette egy zenei újságíró számára.” – Dudich Ákos

VHK életerő-borító

Dudich Ákos: Pótolhatatlan Halhatatlanság! A Vágtázó Halottkémek életereje

17.00 „Csak zene” – Barcsik Géza grafikusművész kiállításnyitója
Megnyitja: Grandpierre Attila (VHK)
Megtekinthető: június 14-ig
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8–20, szombat–vasárnap rendezvénytől függően

Barcsik Géza grafikusművész alkotása

21.00 Mamazonas-koncert. Előzenekar: Kipu

Mamazonas

A Mamazonas egy friss formáció. 2014 novemberében jelent meg első EP-jük Kilőttem az űrbe a világ baját címmel. A zenekar különleges színfolt a magyar könnyűzenei palettán, egyedi megszólalással és szövegvilággal. Három videoklipet is készítettek már, amelyek az EP-vel együtt szabadon elérhetőek a világhálón. Május 22-én az Öreghegyi Művelődési Ház színpadán érdemes lesz meghallgatni a Mamazonas-t.
www.mamazonas.net
www.facebook.com/mamazonasofficial

 

Kipu

A korábban velencei, most már pécsi illetőségű Kipu, nem új keletű név a magyar színtéren. Lovasi András orfűi tehetségkutatóját követően a zenekar több neves magyar előadó vendége volt országos szinten. Eddig egy nagylemezzel (és medvévé változott), illetve egy 3 számos EP-vel (Baszd meg a hullócsillagaid) büszkélkedhetnek. Utóbbi anyaguk mindhárom számára forgattak klipet. Aki szereti a karcos, hangos alternatív zenét, mindenképp füleljen rá a Kipura.
www.kipu.hu
www.facebook.com/kipuzenekar