Havi archívum: 2015. május

Irtás

„Szoktatni kell a közönséget ahhoz, amit mi csinálunk”

Horváth Csabát, a Forte Társulat alapító vezetőjét 2012-ben Szikora János meghívta a Vörösmarty Színházhoz, mint tánctagozat-vezetőt, és rendszeres alkotót. Ő igent mondott, és hozta magával azokat az embereket, akikkel már évek óta együtt dolgozott.

Kozmikus magány kontra társas lét

Kozmikus magány kontra társas lét

Van két formáció, az egyikben egy író/költő és egy zenész, a másikban egy író, egy énekes lány és egy gitáros fiú. Utóbbi kettő a Blahaluisiana zenekar csodás hangú énekesnője, Schoblocher Barbara és a zenekar gitárosa, Jancsó Gábor.

„Valahogy meg akartam mutatni magam”

„Valahogy meg akartam mutatni magam”

Először 1987-ben, a Liget Galériában állított ki, később több helyre, köztük Londonba hívták fotóival. Most Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában látható egy válogatás Ujj Zsuzsi fotóiból.

Fesztiválszobrászat – avagy mit üzen a PET-palack?

Fesztiválszobrászat – avagy mit üzen a PET-palack?

Pintér Balázst, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola szobrászat tanárát kérdeztük a Kortárs Művészeti Fesztivál ideje alatt futó, Üzenet a PET-palackban című művészeti akciójukról. Az akció eredményeként az iskola diákjai által készített alkotásokat láthattuk a Museum Cafe udvarán.

Jam-Bory-vár

„Marhára szeretjük ezt csinálni!”

Minden évben, május közepén, egy szombati napon megtelik a Bory-vár minden zuga zenekarokkal, különféle előadókkal, tüzet fújó akrobata lányokkal, kiállítással és persze emberekkel, akik talán egész évben erre a népszerű székesfehérvári programra várnak.

Virágálom

Esőhelyszíneken a Virágálom mai programjai

A Pünkösdi Virágálom pénteki programjai a zord időjárás ellenére sem maradnak el, esőhelyszíneken rendezik meg őket.

A város bőre

Hagyom magam eltévedni

Kortárs régészeti kísérletbe fogott Pallag Zoltán: a fotográfia eszközével próbálja Székesfehérvár (közel)múltját feltárni, a város – 1989 utáni, rendszerváltás előtti, a két világháború közötti, századfordulós és 19. századi – rétegeit felfejteni, tárgyi valóságát láthatóvá tenni.

Varga Gyöngyvér szívesen válaszolt a műhelytitkokat firtató kérdésekre

Kézművesség az iparművészetben

Maróti Viktória kerámiatervező és Varga Gyöngyvér üvegtervező munkáiból nyílt kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Letisztult forma- és színvilág, kézműves technológia jellemzi alkotásaikat, amelyek június 5-ig tekinthetőek meg.