Rovat: Hírek

Gyertyák Ricsiért

Gyertyák Ricsiért

Barátai, alkotótársai, tisztelői, közeli és távoli ismerősei, közel százan gyűltek össze ma este a Pelikán Galéria előtt, hogy csendes gyertyagyújtással emlékezzenek a tragikusan fiatalon elhunyt Garami Richárdra. A népszerű intermédiaművész, a Kortárs Művészeti Fesztivál állandó fotósa negyven évet élt.

Készül a 17. Kortárs

Készül a 17. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, irodalmi maraton, színházi közönségtalálkozó, számos szabadtéri esemény: gazdagnak ígérkezik a június 3-11. között zajló 17. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.

Virágálom

Esőhelyszíneken a Virágálom mai programjai

A Pünkösdi Virágálom pénteki programjai a zord időjárás ellenére sem maradnak el, esőhelyszíneken rendezik meg őket.

Irtás

Telt ház az Irtáson

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy elővételben már minden jegy elkelt a Forte Társulat és a Szkéné Színház Irtás című produkciójára, amely május 21-én, csütörtökön 19 órakor látható a Pelikán Kamaraszínházban.

11072769_827510550676512_4911993170915813328_n

„Kortárs művészet a mi szemünkben”

Kíváncsiak voltunk, hogy a 16 éves nem művészeti tagozatos diákok, hogyan gondolkoznak a kortárs képzőművészetről. Írásaikat a közösségi szolgálat kereteit használva készítették számunkra. Gondolataikat, munkájukat köszönjük!

Elindult a fesztivál

Elindult a fesztivál

A Pelikán Galéria előtt rendezett ünnepélyes megnyitóval, Ágoston Béla és a Gauditórium koncertjével elindult a 16. Kortárs Képzőművészeti Fesztivál.

Pünkösdi virágálom

Idén tizenkét köztéri alkotást öltöztetnek fel

Tizenegyedik alkalommal öltözik virágdíszbe a pünkösdi hétvégén Székesfehérvár Belvárosa. A város virágkötői ebben az évben is látványos virágkompozíciókkal díszítik fel több középület bejáratát, de kerülnek virágok emlékművekre is.

Beaumarchais: Figaro házassága

„A női szereplőket kérjük ruhapróbára a lakatosműhelybe!”

Ez a felszólítás 1984-ben, a Figaro házassága próbáinak egyikén hangzott el, a szolnoki Szigligeti Színház hangosbemondójából, ahol El Kazovszkij volt a darab díszlet- és jelmeztervezője, Szikora János pedig a rendező.