Készül a 17. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, irodalmi maraton, színházi közönségtalálkozó, számos szabadtéri esemény: gazdagnak ígérkezik a június 3-11. között zajló 17. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.

Ez a hírt Önök még a tavalyi fesztivál honlapján olvassák, de készül már az idei honlap, a plakát és folyik a műsorfüzet előkészítése – és persze már javában szerveződnek a fesztivál programjai is. Ez utóbbiakról egyeztettek ma a közreműködő intézmények, kulturális szervezetek képviselői, akik hagyományosan a fesztivál „szülőhelyén”, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény freskós szalonjában gyűltek össze.

Készül a 17. Kortárs

Idén a Fehérvári Programszervező Kft. valósítja meg a fesztivált, a szervezés pedig a szokásos módon folyik. A mai, második egyeztetésen a közreműködő intézmények röviden bemutatták tervezett programjaikat és azok költségvetését, és az eseményeket közösen próbálták úgy elhelyezni a műsornaptárban, hogy minél kevesebb átfedés legyen a programok között. A fesztivált a Programszervező Kft. részéről koordináló Móricz Diána jól előkészített naptárral érkezett, hiszen több rendezvény, színházi előadás időpontját már előre le kellett kötni, így gyorsan haladt az időpontok egyeztetése.

Készül a 17. Kortárs

Hagyomány már, hogy több kiállítás a fesztivál előtt megnyílik, és a fesztivál ideje alatt ezekhez különböző kísérőprogramok társulnak: ilyen kiállítások lesznek például a Széna Téri Könyvtárban, A Szabadművelődés Házában vagy a Szent István Király Múzeumban. Az is megszokott dolog, hogy a fesztivál előestéjén, vagyis a nulladik napon is lesznek programok, így valójában tíznapos lesz a fesztivál.

Készül a 17. Kortárs

A Kortárs legnagyobb, sokak által várt eseménye a Jam-Bory-vár kisfesztivál, ez a zárónapon, június 11-én lesz a Bory-várban. Itt kora délután gyermekprogramokkal, majd koncertekkel, kiállítással, késő estébe nyúló látványos performanszokkal várja a fehérváriakat a MéhKasAula Egyesület.

Készül a 17. Kortárs