Rovat: Színház

Irtás

„Szoktatni kell a közönséget ahhoz, amit mi csinálunk”

Horváth Csabát, a Forte Társulat alapító vezetőjét 2012-ben Szikora János meghívta a Vörösmarty Színházhoz, mint tánctagozat-vezetőt, és rendszeres alkotót. Ő igent mondott, és hozta magával azokat az embereket, akikkel már évek óta együtt dolgozott.

Irtás

Telt ház az Irtáson

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy elővételben már minden jegy elkelt a Forte Társulat és a Szkéné Színház Irtás című produkciójára, amely május 21-én, csütörtökön 19 órakor látható a Pelikán Kamaraszínházban.

A monodrámát Törsök Márta, a Szabad Színház társulatának egyik alapító tagja elő, Vas István fordításában
(Fotó: Molnár Artúr)

Mesék holdfényben

Vágy, boldogság, boldogtalanság – Jannisz Ritszosz görög író, költő Holdfényszonáta című monodrámáját Törsök Márta előadásában láthatja a közönség május 23-án, szombaton 19 órától a Pelikán Kamaraszínházban.

Irtás

Helen Edmundson: Irtás

A Forte Társulat és a Szkéné Színház közös produkciója látható május 21-én, csütörtökön a Pelikán Kamaraszínházban.

Két páros

Guy Foissy: Két páros

Az idei évben nem készült el új bemutatójával a Prospero Színkör a fesztiválra, de 2015. május 16-án, szombaton 19 órakor A Szabadművelődés Házában – több vidéki fellépés mellett – megtekinthetünk egy, a KMF programjában korábban még nem szerepelt darabot.

Preimer

Premier a Kortárson: Fél élet

A fesztiválon mutatja be új produkcióját a Szabad Színház: John Mighton Fél élet című drámája az idősödéssel, a generációk együttélésével foglalkozik.