Premier a Kortárson: Fél élet

A fesztiválon mutatja be új produkcióját a Szabad Színház: John Mighton Fél élet című drámája az idősödéssel, a generációk együttélésével foglalkozik, és derűs módon igyekszik közelebb vinni olyan kérdések megértéséhez, amelyek majd’ minden családban előfordulnak, mégsem tudjuk, hol, kinek, és főként hogyan beszéljünk róluk.

Mitévők legyünk, ha szüleink már nem képesek önmagukat ellátni, és mi sem tudunk mellettük maradni? Jobbá, vagy rosszabbá tesszük az életünket, ha egy bezárt lakásból – aggodalmunkban – egy biztonságosabb idősek otthonában keresünk helyet? És mit szól, mit érez az az idős ember, akit családja egy idegen helyen szállásol el? Az aggodalom mindenkiben szüntelen… A lelkiismereti vívódások fogollyá tesznek bennünket. De vajon ki kinek a foglya?

Fél élet

John Mighton kortárs kanadai író, matematikus – aki például a Good Will Hunting és a Lehetséges világok című filmek forgatókönyvét is jegyzi – átélhető, elgondolkodtató hiteles sztorit tár elénk e kérdésekről, amelyben a leépülésnek indult öregek már nem rendelkeznek saját történetükkel, gyermekeik és egy otthon „foglyai”, ezért nem teljesedhet ki a kapcsolatuk sem, bár megrendítő erővel próbálkoznak a maguk öreges, szelíd módján.

A darabot Nagy Judit rendezésében, Törsök Márta, Udvaros György, Kövesi Tünde, Szabó Anett, Solymossy Zoltán, Paulik Anna, Szabó Miklós, Fertő László, Kovács Máté és Balogh Mihály szereplésével mutatja be a Szabad Színház május 21-én, csütörtökön 19 órakor A Szabadművelődés Házában és másnap 19.30 órakor az Igézőben.

Részletek a programajánlóban »