John Mighton: Fél élet

Kortárs dráma bemutató. Fordította: Kúnos László
Mikor:
2015. május 22. 19:30 – 21:00
Hol:
Igéző
Székesfehérvár
Basa utca 1.
Szervező:
Szín-Tér EgyesületEsemény/szervező honlapja
Kategóriák:

Szabad SzínházDramaturg–Rendező: Nagy Judit
Szereplők: Törsök Márta, Udvaros György, Kövesi Tünde, Szabó Anett, Solymossy Zoltán, Paulik Anna, Szabó Miklós, Fertő László/Kovács Máté, Balogh Mihály
Vendég: Kúnos László, a darab fordítója, a Corvina Kiadó igazgatója

 

Fél élet A környezetünkben élő kis és nagy generáció együtt- és különélésének lelket feszítő problémáiról szól a dráma. Mitévők legyünk, ha szüleink már nem képesek önmagukat ellátni, és mi sem tudunk mellettük maradni? Jobbá, vagy rosszabbá tesszük az életünket, ha egy bezárt lakásból – aggodalmunkban – egy biztonságosabb idősek otthonában keresünk helyet? És mit szól, mit érez az az idős ember, akit családja egy idegen helyen szállásol el? Az aggodalom mindenkiben szüntelen… A lelkiismereti vívódások fogollyá tesznek bennünket. De vajon ki kinek a foglya? A derűs előadás talán közelebb visz olyan kérdések megértéséhez, amelyek majd’ minden családban ismerősek, aktuálisak, mégsem tudjuk hol, kinek, és főként hogyan beszéljünk róluk.

John Mighton – kortárs kanadai író és színházi rendező – átélhető, elgondolkodtató hiteles sztorit tár elénk e kérdésekről, amelyben a leépülésnek indult öregek már nem rendelkeznek saját történetükkel, gyermekeik és egy otthon „foglyai”, ezért nem teljesedhet ki a kapcsolatuk sem, bár megrendítő erővel próbálkoznak a maguk öreges, szelíd módján. (Sz. Deme László recenziója alapján)

Szabad Színház plakát

Fél élet