Havi archívum: 2015. április

A Kortárs számokban

A fesztivál számokban

21 szervező, 20 helyszín, 30 féle program 31 alkalommal, összesen 52 produkció közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével.

Gazdag zenei kínálat

Gazdag zenei kínálat

Az idei fesztiválnak is kitűnő a zenei felhozatala: megszokott és új helyszíneinken egyaránt rangos előadók lépnek színpadra.

Preimer

Premier a Kortárson: Fél élet

A fesztiválon mutatja be új produkcióját a Szabad Színház: John Mighton Fél élet című drámája az idősödéssel, a generációk együttélésével foglalkozik.

Kultur-Turi

Kultúr-Turi

A Gardrób ruhacsere programunk mintájára, idén először megrendezzük a könyvcsere és Kultúr-Turi programunkat május 24-én, vasárnap 15 órától a Museum Caféban.

Országos Széchényi Könyvtár: Makk Károly - indafoto.hu

Makk Károly és a Szerelem

Idén ünnepli 90. születésnapját Makk Károly filmrendező, forgatókönyvíró, színész. A legendás alkotó május 20-án, szerdán 18 órától a Cinema City 10-es termében lesz a fesztivál vendége, ahol a Szerelem című, 1971-ben készült filmjét is levetítik.

kiallito_630

Tárlatok a fesztivál előtt

Hagyományosan a fesztivál hivatalos nyitánya előtt megnyílik néhány kiállítás, és ezek a fesztivál zárása után is látogathatók.

A fesztivál idején zajló egyéb programok

A fesztivál idején zajló egyéb programok

Számos olyan kulturális esemény zajlik Székesfehérváron a fesztivál ideje alatt, amelyeket szívesen ajánlunk a fesztivál közönségének is.

Kid Camino

Kid Camino

Szabó Noémi festőművész munkáiból nyílik kiállítás május 14-én, csütörtökön 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A tárlatot Szabó Sándor András nyugalmazott mérnök ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik a Bergerné Szőnyi Anna…