Rovat: Kiállítások

„Valahogy meg akartam mutatni magam”

„Valahogy meg akartam mutatni magam”

Először 1987-ben, a Liget Galériában állított ki, később több helyre, köztük Londonba hívták fotóival. Most Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában látható egy válogatás Ujj Zsuzsi fotóiból.

Fesztiválszobrászat – avagy mit üzen a PET-palack?

Fesztiválszobrászat – avagy mit üzen a PET-palack?

Pintér Balázst, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola szobrászat tanárát kérdeztük a Kortárs Művészeti Fesztivál ideje alatt futó, Üzenet a PET-palackban című művészeti akciójukról. Az akció eredményeként az iskola diákjai által készített alkotásokat láthattuk a Museum Cafe udvarán.

A város bőre

Hagyom magam eltévedni

Kortárs régészeti kísérletbe fogott Pallag Zoltán: a fotográfia eszközével próbálja Székesfehérvár (közel)múltját feltárni, a város – 1989 utáni, rendszerváltás előtti, a két világháború közötti, századfordulós és 19. századi – rétegeit felfejteni, tárgyi valóságát láthatóvá tenni.

Varga Gyöngyvér szívesen válaszolt a műhelytitkokat firtató kérdésekre

Kézművesség az iparművészetben

Maróti Viktória kerámiatervező és Varga Gyöngyvér üvegtervező munkáiból nyílt kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Letisztult forma- és színvilág, kézműves technológia jellemzi alkotásaikat, amelyek június 5-ig tekinthetőek meg.

Vibráló statikusság

Vibráló statikusság

A Szent István Király Múzeum legújabb, Variációk az absztraktra című kiállítása különleges, impulzív táncelőadással nyílt meg május 15-én, 19 órakor a Csók István Képtárban. Interjúnk Arany Virággal és Hadi Júliával, a bodylotion co-dance társulat táncosaival.

11070298_895897857139627_5015296105242652539_n

Megnyílt az El Kazovszkij-tárlat

Május 17-én, vasárnap 17 órakor Muladi Brigitta művészet­tör­té­nész nyitotta meg az El Kazovszkij művek a székesfehérvári gyűjteményekben című tárlatot a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Projekt Termében. A kiállítás augusztus 9-ig látogatható.

bodylotion co-dance

Lendületben

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg tegnap a Variációk az absztraktra című, Kemény Judit és Barta Lajos művészetét bemutató, augusztus 2-ig látogatható kiállítás a Csók István Képtárban.

Hamis memória

Csak a szépre emlékezünk?

Úgy gondoljunk, mi mindenre világosan emlékezünk: mikor, kit, mit, mivel, kivel, hogyan, miért? És biztos, hogy jól emlékezünk, vagy valaki el akarja hitetni velünk ezeket a dolgokat? Izgalmas kérdéskört jár körül a Székesfehérvári Művészek Társasága tegnap megnyílt kiállítása, amely június 19-ig látható a Pelikán Galériában, Hamis memória címmel.