Rovat: Zene

Grencsó Open Kollektív

Porondon tartani

Repülni, szállni… címmel Szabados György kompozíciókat játszik a Grencsó Open Kollektív május 22-én, pénteken 19 órakor a Pelikán Kamaraszínházban. Pozsár Mátéval, a csapat zongoristájával beszélgettünk a nagy előd emlékére összeállított műsorukról.

Gauditorium

„Egy igazán vidám, dögös gyerekműsor”

Abban a szerencsés helyzetben van a székesfehérvári 16. Kortárs Művészeti Fesztivál közönsége, hogy elsőként láthatja és hallhatja Ágoston Béla legújabb formációjának, a Gauditóriumnak koncertjét. A zenekar is és a műsor is 2015. május 15-én 17 órakor debütál a fesztivál megnyitóján.

Csókolom

Egy est Ujj Zsuzsival

Ujj Zsuzsi 1985–1991 között készült fotóiból nyílik kiállítás május 21-én, csütörtökön 18 órakor A Szabadművelődés Házában. A kiállításnyitót két koncert követi: 20 órakor a Puszi együttes, 21 órakor a Csókolom zenekar csap a húrok közé.

A Vágtázó Halottkémek életereje

Egy est a VHK jegyében

A 40 éves Vágtázó Halottkémek zenekarról szóló kötet bemutatójára, Barcsik Géza grafikusművész kiállításának megnyitójára és az ezeket követő Kipu és Mamazonas koncertekre invitál az Öreghegyi Közösségi Ház május 22-án, pénteken 16 órára.

Gazdag zenei kínálat

Gazdag zenei kínálat

Az idei fesztiválnak is kitűnő a zenei felhozatala: megszokott és új helyszíneinken egyaránt rangos előadók lépnek színpadra.

Gauditórium

Zenés nyitány

Ágoston Béla és a Gauditórium koncertjével nyílik meg a 16. Kortárs Művészeti Fesztivál május 15-én, pénteken 17 órakor Székesfehérváron, a Pelikán Galéria bejárata előtti téren, a Kossuth udvarban.

Grencsó Open Kollektív

Repülni, szállni…

Különleges koncert helyszíne lesz a Pelikán Kamaraszínház május 22-én, pénteken 19 órától: a Grencsó Open Kollektív, Mezei Szilárd brácsással kiegészülve Szabados György kompozíciókat játszik.

IMG_2734

Fesztivál a fesztiválban

A Kortárs Művészeti Fesztivál egyik legnépszerűbb, minden évben sokak által várt eseménye a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik.