Helen Edmundson: Irtás

A Forte Társulat és a Szkéné Színház közös produkciója – amely 2014-ben a Színikritikusok két díját is elnyerte – május 21-én, csütörtökön 19 órától látható a Pelikán Kamaraszínházban.

Ember embernek farkasa – ismerjük a mondást, amely most megelevenedik a színpadon, egy írországi történetben. 1652-ben az angol parlament elfogadta történetének legkegyetlenebb rendeletét, „a Pokolba vagy Connaughba” néven emlegetett törvényt. Írország lakóit – férfiakat, nőket, gyerekeket – a sziget egy kietlen tartományába száműzik, másokat összekötözve hajóra raknak és a tengerentúlra hurcolnak. Aki ellenáll, kivégzik. Angol katonáknak hat fontot fizetnek minden lelőtt farkasért, és ugyanennyit minden ír „lázadó” fejéért.

Irtás

A darabot Horváth Csaba rendező-koreográfus állította színpadra, a főbb szerepekben Andrássy Máté, Földeáki Nóra, Kádas József, Krisztik Csaba, Nagy Norbert, Ostorházi Bernadett, Pallag Márton és Zarnóczai Gizella látható.

A brit drámaíró, Helen Edmundson (1964) főként adaptációiról és klasszikusok színpadi átiratairól ismert, műveit rendszeresen tűzik színpadra Nagy-Britanniában. Több díj tulajdonosa, az Irtásért elnyerte a John Whiting díjat, valamint a Time Out díját.

Részletes színlap és további információ a műsornaptárban »