Fesztiváludvar

Mikor:
2015. május 19. 19:00 – 20:30
Hol:
Museum Cafe
Székesfehérvár
Megyeház u. 17.
Szervező:
Kategóriák:

Museum CaféA Museum Cafe nyitva tartása: hétfő–péntek: 12–24, szombat: 14–24, vasárnap: 14–22 óráig
Támogató: Gaja Környezetvédő Egyesület

 

 

19.00 Üzenet a PET-palackban című kiállítás

gajalogozold_100A fogyasztói társadalom kritikája a művészetben már az avantgárd, a dadaizmus és pop art idején is megjelent. Andy Warhol Campbell konzervdobozait talán említeni sem szükséges, annyira ismertek. Idén a Hang-Szín-Tér középiskola alkotói fognak PET-palackból, avantgárdból és a „szemétkultúra” kritikájából építkezni alternatív módon. A szobrokat a fesztivál ideje alatt színes reflektorokkal világítjuk meg, ami páratlan látványt nyújt a műveknek. A kiállítást megnyitja a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke, Varga Gábor Béla.

A csapatot Pintér Balázs szobrászművész koordinálja.

Alkotók: Kindl Eszter, Tóth Alexandra, Barna Barbara „Bridget”, Badam Lyanhua, Miklós Boglárka, Grell Boglárka, Horváth Nikolett, Barcsik Anna, Körei Sándor, Horváth Hella, Horák Debi, Törzsök Máté, Seregélyes Alexandra „Szasz”, Baranyai Kitti és Kurucz András.

Üzenet a PET-palackban

 

19.15 Milligan zenekar

A csapat 2015 tavaszán jött létre, 3 fiatal amatőr zenész lelkes próbálkozásának eredményeként. Név szerint Szoboszlai Sára, Fekete Zsombor és Heim Péter alkotják a triót. Fellépéseiken a közönség a legkülönbözőbb stílusú dalokat hallhatja egy szál gitár kíséretében. A repertoár magába foglalja Háy János megzenésített verseit, magyar népdal feldolgozásokat, de saját szerzeményeket is.

 

19.45–20.30 Last Minute-koncert

Az Aranydobverő 2. helyezett együttes 2013-ban jött létre egy hirtelen elhatározásból. A „sohanemkéső” jelmondat gyakorlatilag életfilozófiájuk, így zenéjüket hallgatva „energiafelhő” veszi körül a közönséget fellépéseiken. Pop dalokat dolgoznak fel, ugyanakkor a country és rock is fellelhető zenéjükben.

Tagok: Keresztes Roxána – ének, Zagyva Sára – ének, Barta Dávid – gitár, Telek Attila – dob.

last_minute