Rovat: Zene

Jam-Bory-Vár

Esős lett a Jam-Bory-Vár

A 17. Kortárs Művészeti Fesztivál záróakkordja a MéhKasAula és a Bory-vár közös rendezésében megvalósult 17. Jam-Bory-Vár összművészeti kisfesztivál volt, amit az időjárás most nem fogadott a kegyeibe, de a tervezett programok jelentős részét sikerült megvalósítani.

NARTcore

Kísérleti Holdzene

A NARTcore Meggyes Ádám (trombita, tárgyak) és Kováts Gergő (laptop, szaxofon) formációja. Székesfehérvári fellépésük különleges, egyszeri – kifejezetten iski Kocsis Tibor és Bartis Attila Luna-estjéhez kapcsolódott. Az est után Rosta Helga beszélgetett velük.

Dés András – fotó: Dusa Gábor

Friss formáció Fehérváron

Dés András és zenésztársainak rendhagyó formációja a kötött és szigorú zenei elemeket ötvözi az improvizációval. Az együttessel június 8-án, szerdán este fél nyolctól lehet megismerkedni a Pelikán Udvarban (esőhelyszín a Pelikán Kamaraszínház), a belépés ingyenes.

A Jam-Bory-Vár zárja a fesztivált

Eklektikus fesztiválzáró kisfesztivál

A Kortárs Művészeti Fesztivál legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat betöltő összművészeti piknik.

(forrás: zeneakademia.hu)

Jazzjátszótér a múzeumban

Zenével, gondolatokkal és hangokkal mesélni. Egy közös, egyszeri történetet szőni gyerekekkel – ez a Jazzjátszótér, Dés András, Fenyvesi Márton és ifj. Tóth István gyerekeknek szóló műsora, június 8-án, szerdán 11 órakor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében

Sena & W. H.

Hangos szonettek

Szerelem, szerelmi háromszög, erotika képezi a négyszáz éves Shakespeare-szonettek alapját, amelyeket eredeti nyelven, a mai kor zenéjével párosítva hallhatott a közönség az idei Kortárs nyitónapján Sena Dagadu és a W. H. előadásában.

10422564_10203780172695106_8024765238298227484_n

Tinta-est

Czinki Ferenc beszélget Totth Benedekkel, majd a közönség figyelmébe ajánlja a XI. Budaörsi Művésztelep (2014) alkotógárdájának kiállítását, ezt követően audiovizuális est. Mindez június 10-én, pénteken 19 órától a Tinta bistro rendezvényén.

ef. Zámbó István (Fotó: koncert.hu)

Halálosan komoly örömzene

A 17. Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatát 2016. június 3-án, pénteken este hat órakor az ef. Zámbó Happy Dead Band koncertje nyitja meg a Pelikán Udvarban. Rövid koncertajánlónk következik.

Dés András – fotó: Dusa Gábor

Szokatlan trió érkezik

A 2016 februárjában debütált, szokatlan felállású Dés András Trió június 8-án, szerdán 19.30-kor a Pelikán Udvarban lép fel.