Rovat: Fesztiválhírek

Irodalom & Hiátus: Garami Richárdra emlékeznek

Már csak néhány napig, június 9-ig látogatható a Pelikán Galériában az a kiállítás, amely Garami Richárd képzőművész sokoldalú és szerteágazó életművéből mutat be válogatást. A kiállítás záróeseménye az az irodalmi est, amelyen közös főzés, beszélgetés keretében Garami Richárd kedvenc szövegeiből válogatnak június 7-én, szerdán 18 órától.

Lajkó Félix, ördögök és tűztánc a Bory-várban

A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak által várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik, amely már 18. alkalommal tölti meg zenével, szöveggel, fényekkel a város egyik legromantikusabb helyszínét.

Kőleves Garami Ricsi emlékére

A Hiátus című, Garami Richárd életművéből válogatott kiállítás megnyitójával nyílt meg a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál a Pelikán Galéria előtt. Az eseményen megjelent népes közönséget Czinki Ferenc a Garami Richárd Alapítvány nevében köszöntve elmondta: az alapítvány célja Garami Richárd életművének feldolgozása mellett a mostanihoz hasonló kiállítások és közösségi akciók létrehozása.

Zászlódíszben a belváros

Ma kerültek helyükre a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szervezésében megrendezett művész-zászló kiállítás alkotásai a székesfehérvári Fő utcára, az Oskola utcába és a Városház térre.

Indul a 18. Kortárs

Képzőművészeti kiállítások, zenei, színházi, irodalmi és filmes események szerepelnek a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálatában. A helyszínek körbeölelik Székesfehérvár kulturális és közösségi intézményeinek tereit, udvarait: a május 12–20. között zajló eseménysorozat 22 helyszínen 38 féle programmal, összesen 55 produkcióval, közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével várja az érdeklődőket.

Egy világpolgár, aki Fehérváron is otthon van

A Székesfehérvár múltjában fontos szerepet játszott Kégl-család leszármazottjának kiállítása nyílt meg ma délután az Öreghegyi Közösségi Házban. George Kégl festőművész alkotásait L. Simon László, a tárlat kurátora, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Meghosszabbítják A DÖNTÉS kiállítást

A nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítják A DÖNTÉS című kiállítás nyitvatartási idejét, amely a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig, azaz május 20-ig lesz megtekinthető a Csók István Képtárban.

Készül a 18. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, valamint az elmaradhatatlan Jam-Bory-vár: gazdagnak ígérkezik a május 12–20. között zajló 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.