Fehér éjszakák, fekete nappalok

Kövi Krisztina grafikai tárlata
Mikor:
2015. május 12. 17:00
Hol:
Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára
Székesfehérvár
Széna tér 16.
Szervező:
Vörösmarty Mihály KönyvtárEsemény/szervező honlapja
Kategóriák:
Címkék:

vmk_logo_85Megnyitó: 2015. május 12-én, kedden 17 órakor
Megtekinthető: június 13-ig
Nyitva tartás: keddtől péntekig 11–19, szombaton: 10–17 óra között
Megnyitja: Maczó Péter tervezőgrafikus-művész, egyetemi docens (MOME)
Közreműködik: a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre, mesefelolvasással
Műsor időtartama: kb. 10 perc
Honlap: http://www.behance.net/kovikrisz, http://issuu.com/kovikrisz

Kövi KrisztinaKövi Krisztina a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében szerzett diplomát tervezőgrafikus-művész szakon. Utolsó tanévét egy finnországi képzőművészeti egyetemen (Saimaan Amattikorkeakoulu, Imatra) töltötte, mint Erasmus- illetve Campus Hungary ösztöndíjas hallgató, s a kiállításon bemutatásra kerülő diplomamunkáját is az említett intézmény falain belül hívta életre.

A tárlat anyagát finn népmesékhez készült linóleummetszet illusztrációk képezik, amelyeket az alkotó egy kétnyelvű kötetbe rendezett, elkészítve a finn történetek mellé a magyar mesefordításokat is. A kiállítás anyaga Krisztina diplomamunkája: 12 illusztráció lesz kiállítva, egy elképzelt mesekönyvhöz (Suomalaisia kansan-satuja – Finn népmesék; munkacím), ami nem jelent meg, és valószínűleg anyagiak hiányában nem is fog.

Kövi Krisztina alkotása

Egyéb munkái is azt bizonyítják, hogy az illusztrálás műfaja áll hozzá a legközelebb. Döntően szubjektív művészetében a manuális technikákat részesíti előnyben. Műveinek jellegzetessége a szokatlan figurális ábrázolásokban, a gazdag, aprólékosan megdolgozott felületekben, ismétlődő ornamentikus elemekben, s az egyedi színesceruza-használatban rejlik.

Kövi Krisztina alkotása

További munkái a http://www.behance.net/kovikrisz weboldalon tekinthetőek meg, egyes képei pedig megvásárolhatóak a PicA online galéria weboldalán.
Kövi Krisztina meghívó

Kövi Krisztina meghívó

Írásunk a megnyitóról »

Képeink a megnyitóról:
(Fotó: Lőrincz Miklós)

Aprólékos munkák tömör mesékhez