Rovat: Mozi

Blogból a filmvászonra

A Tékasztorik című romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi május 18-án, csütörtökön 18 órától, vetítés után a mozi vendége a film főszereplője, Bihari Viktória, akinek Goldenblog-díjas blogjából a film készült. A belépés ingyenes, de jegyfoglalás szükséges.

Ember Juditra emlékezünk

Tíz éve hunyt el a tabutörő filmjeiről ismert Ember Judit Balázs Béla-díjas filmrendező. A Kortárs Művészeti Fesztivál filmes programjában egyetlen dokumentum-játékfilmjét, az 1978-ban készült a Fagyöngyöket vetítjük, május 17-én, szerdán 18 órától a Cinema City 10-es termében. Vetítés után a mozi vendége dr. Szekfü András filmtörténész.

Ismét Filmmúzeum a Rendház Díszudvarában

Folytatódnak a Filmmúzeum programjai a Rendház Díszudvarában. Vasárnap este egy ’56-os, tragikus eseményen alapuló alkotást, Matúz Gábor Nincs kegyelem című filmjét mutatják be, jövő kedden pedig Vakler Lajos Szent István emlékek Rómában című dokumentumfilmje tárja fel az érdeklődőknek az első királyunkhoz kapcsolódó kultuszt az örök városban. Eső esetén a Csók István Képtárban lesznek a vetítések.

Nincs kegyelem: ma sem tudni, mi történt

Nincs kegyelem címmel készített filmet tavaly Matúz Gábor rendező a salgótarjáni sortűzről. A másfél órás dokumentum-játékfilmet május 14-én, vasárnap 20 órától vetítik a Szent István Király Múzeum díszudvarán.

Balkáni hangulat a Barátságban

A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében ingyenes programokat, vetítéseket és koncertet szervez a filmbarátoknak a Barátság mozi. Május 19-én Balkánia kincsei címmel szerveznek estet.