„Ne mozdulj!” – Ecseted a fényképezőgéped

Válassz egy művet a Zichy-gyűjteményből, lássuk milyen modell, vagy fotográfus lennél!

A Szent István Király Múzeum „Ne mozdulj!” címmel fotópályázatot hirdet  10–18 éves fiatalok részére. A Csók István Képtárban rendezett Németalföldtől Rómáig – Válogatás a Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból című időszaki kiállítás kísérőprogramjaként a diákok portré, csoportportré vagy akár csendélet alakjaivá válhatnak. Pályázni lehet egyedül, barátokkal és családdal is.

A pályázat célja, hogy a diákok megfigyeljék a kiállításban szereplő figurák, alakok, személyek mozdulatait, gesztusait, és emlékezet útján azt maguk is igyekezzenek ábrázolni egy szabadon választott helyszínen. A pályázat elbírálásánál figyelembe vesszük a pontos mimikai megjelenítésre való törekvést, valamint a tárgyak és drapériák kreatív használatát, melyekkel közelebb hozzák a választott műtárgy hangulatát a szemlélőhöz. Ez egy többszörös közvetítői akció egyben.

A nyertes pályamunkák kiállításra kerülnek.

A pályázatokat elektronikus formában (300 DPI felbontásban) kérjük elküldeni május 9-én, pénteken éjfélig a [email protected] címre. A tárgyban feltüntetendő: „Ne mozdulj!” (és az alkotó monogramja); a levélben: a választott műtárgy adatai, az alkotó neve, kora és iskolájának neve.

Eredményhirdetés 2014. május 16-án, pénteken 15 órakor a Csók István Képtárban (Bartók B. tér 1.).

További információkért érdeklődni lehet: Andrási Erika múzeumpedagógusnál a 20/385 7097-es telefonszámon, vagy a fenti email címen.

Ne mozdulj