Fehér éjszakák, fekete nappalok

Kövi Krisztina tervezőgrafikus-művész tárlata a fesztivál első hivatalos eseménye: május 12-én, kedden 17 órakor nyílik meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában; a június 13-ig látogatható tárlatot Maczó Péter tervezőgrafikus-művész, a MOME egyetemi docense ajánlja a közönség figyelmébe.

Kövi Krisztina a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében szerzett diplomát tervezőgrafikus-művész szakon. Utolsó tanévét egy finnországi képzőművészeti egyetemen (Saimaan Amattikorkeakoulu, Imatra) töltötte, mint Erasmus- illetve Campus Hungary ösztöndíjas hallgató, s a kiállításon bemutatásra kerülő diplomamunkáját is az említett intézmény falain belül hívta életre.

Kövi Krisztina alkotása

A tárlat anyagát finn népmesékhez készült linóleummetszet illusztrációk képezik, amelyeket az alkotó egy kétnyelvű kötetbe rendezett, elkészítve a finn történetek mellé a magyar mesefordításokat is. A kiállítás anyaga Krisztina diplomamunkája: 12 illusztráció lesz kiállítva, egy elképzelt (Suomalaisia kansansatuja – Finn népmesék munkacímű) mesekönyvhöz, ami nem jelent meg, és valószínűleg anyagiak hiányában nem is fog.

Részletek a programajánlóban »

Kövi Krisztina meghívó

Kövi Krisztina meghívó